internorm logoslogan

Montaža

V podjetju TOCOM posebno pozornost posvečamo kvalitetni vgradnji stavbnega pohištva. Zadovoljiti želimo tako želje in potrebe strank kot zahteve najrazličnejših tehničnih, okoljskih in energetskih standardov.
Zavedamo se, da je kvalitetna montaža naših produktov kot pika na »i« za naše produkte.
Pri sami montaži ne sprejemamo kompromisov zato uporabljamo le najkakovostnejše materiale, skrbno zaščitimo delovišče in dostope za kar poskrbi lastna montažna skupina podjetja Tocom z dolgoletnimi izkušnjami.  

Pri sami montaži stavbnega pohištva ločimo dva načina vgradnje:

1.    Klasična vgradnja

Vgradnja se vrši s poliuretansko peno, ki je prilagojena vremenskim pogojem (letni ali zimski čas). Poleg tesnjenja s poliuretansko peno so elementi na več mestih privijačeni v zid.

2.    RAL vgradnja

RAL vgradnja se izvaja izključno po RAL smernicah, kar pomeni, da so elementi vgrajeni po načelu trojnega tesnjenja:
- zunanja zapora, ki je vodotesna in paroprepustna,
- sredinska visokokakovostna toplotna in zvočna izolacija,
- notranja zapora, ki je vodotesna in paroneprepustna.

Osnovno načelo RAL montaže je boljše tesnjenje stika na notranji in na zunanji strani.
Pri RAL vgradnji je odločilen način tesnjenja in izbira materialov, s katerimi zatesnimo reže na zunanji in notranji strani.

Prednosti RAL vgradnje:

 • velika energijska varčnost,
 • preprečitev nastanka toplotnih mostov,
 • skoraj nična prepustnost zraka,
 • maksimalna zanesljivost in vzdržljivost,
 • zmanjšanje prepustnosti hrupa skozi spoj,
 • preprečuje vdor vlage in nastanek plesni v spoju,
 • možnost koriščenja subvencije (samo lesena okna) »EKO SKLAD«

Storitve pri vgradnji stavbnega pohištva:

Montaža novogradnja

Gre za vgradnjo stavbnega pohištva v vnaprej pripravljene odprtine. Vgradnjo brez dodatnih del običajno opravljamo pri novogradnjah, seveda pa je možna tudi pri starogradnjah, ko gre za zamenjavo starih elementov z novimi. V tem primeru kupec sam poskrbi za demontažo in odvoz starih elementov.

Montaža zamenjava

V tem primeru najprej demontiramo stare elemente. Pri tem je zelo pomembna priprava in zaščita prostora. Sledi demontaža morebitnih senčil in odstranitev okenskih kril, katere snamemo iz okvirjev. Nato sledi demontaža okvirja oken, pri kateri naši usposobljeni monterji uporabijo žago, s katero previdno v celoti odstranijo leseni del obstoječega okna.

Odvoz starih oken

Stara okna (senčila, police…) najprej odpeljemo v skladiščne prostore podjetja,  kjer odpadke komunalno ločimo. Ločene komunalne odpadke (kovina, les, steklo) sortiramo v posebne kontejnerje in jih pozneje odpeljemo na deponijo.

Zaključna dela

Vgradnja pokrivnih profilov »PVC letvic«
Z vgradnjo pokrivnih profilov zapiramo oz. zaščitimo rege, zapolnjene s tesnilno maso. Pokrivni profili različnih oblik so primerni tudi za izdelavo raznih premostitev in posebnih zaključkov med starimi (demontiranimi) in novimi elementi.

Obdelava zidov  »ŠPALET«  z mavčnokartonskimi ploščami
V tem primeru vam notranje »špalete« na ustrezni podkonstrukciji obdelamo z mavčnokartonskimi ploščami, pocinkanimi vogalniki, osnovnim nanosom gladilne mase in akrilnim kitom.

Ostalo

 • montaža senčil
 • montaža polic
 • zamenjava stekel
 • servisi okovja
 • posebna dela

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo in kako jih izbrisati, si oglejte naše Podrobne informacije.

Sprejemam piškotke za to stran